Logga in / Registrera Mitt konto

Logga ut

En butik som överraskar

19/11/2014

Du har väl inte missat att Allum nyligen fått ett tillskott i form av butiken TGR? Här hittar du allt från köksprylar till hobbyartiklar och leksaker.

Malin Levin, butikschef, vittnar om glada kunder och en rolig arbetsplats. Den 13 september öppnade TGR i Allum. Kunderna möttes av en personal som klätt ut sig och av hyllor dignande av allt mellan himmel och jord – allt till låga priser.
– TGR är en dansk kedja som finns över hela världen. De har ett uttryck som på danska heter ”det er for vildt”, på svenska betyder det ungefär ”det är så galet”. Och lite så ska TGR vara. Vi vill överraska kunderna. Därför kan vi ibland klä ut oss i till exempel peruker, lösmustascher och hattar som vi även säljer i butiken. Det är viktigt att kunna bjuda på sig själv säger Malin Levin, butikschef.

Berätta mer om TGR!
– Filosofin inom TGR är att vi ska överraska kunden. Alla varor ska ha en unik karaktär till lågt pris. Anledningen till att vi kan hålla så låga priser är flera. För det första har vi mer än 290 butiker världen över, vilket gör att vi kan köpa in stora kvantiteter. Vi har heller inga mellanhänder, vilket håller priserna nere. TGR har funnits sedan 1995 och sedan dess har våra inköpare arbetat upp goda kontakter med leverantörerna. Vi tummar aldrig på kvaliteten, även om priserna är låga. Våra priser hålls alltid till jämna 10-kronor, det vill säga allt kostar 10, 20, 30 kr och så vidare. Vi har heller aldrig rea, utan våra priser är konstant låga.

Om jag går in i er butik, vad hittar jag för typ av varor?
– Här finns något för alla! Den kreativa kommer in för att köpa hobbyartiklar, vi har inredning som passar både män och kvinnor, vi har det mesta för festen eller kalaset, barn lägger gärna sin veckopeng här, ungdomar köper hörlurar och godis…

Hur har bemötandet från Allum-besökarna varit?
– Översvallande, folk kommer in och tackar för att vi har öppnat här. Någon sade till och med att det var det bästa som hänt på länge, vilket ju känns oerhört roligt för oss som jobbar här.

Hur kommer det sig att du började på TGR?
– Jag har tidigare jobbat inom telekom-branschen. Men så såg jag en annons om att TGR sökte personal till butiken som skulle öppna i Allum och det var jag ju bara tvungen att söka, jag älskar TGR-produkterna. Dessutom bor jag i Partille, så att jobba i Allum är perfekt för mig!

Av Malin Östergren

Andra nyheter

Top