Logga in / Registrera Mitt konto

Logga ut

Makeuptrend: Contouring, knalliga skuggor & sotade ögon

Kändistrender28/03/2015

Ögonskuggor i starka färger, contouring och markerade ögon är vårens hetaste trender enligt Kicks makeupproffs Petra Jansdotter. 

Petra, du som har superkoll på makeuptrender, vad ska vi satsa på till våren och sommaren?
– Kim Kardashian West satte tidigare trenden för contouring och nu har det verkligen slagit till i Sverige. I samband med det har många märken släppt contour kit som gör det enkelt att framhäva sina ansiktsdrag. Till sommaren gäller annars som alltid färgstarka naglar, och för den som vågar kommer även de stora märkena med färgstarka ögonskuggor som framhäver solbrännan. 

– Sotade ögon i nudefärger är också otroligt hett just nu och det finns många fina paletter. Bland annat Urban Decay Naked Palette som precis har kommit till Sverige och vår egen Kicks Nude Palette. För att skuggan ska hålla hela dagen rekommenderar jag

ögonskuggsprimern Eyeshadow Primer Potion från Urban Decay.

Du är ju proffs på det här och allt verkar så enkelt men hur får man till det själv?

– Övning ger färdighet, så enkelt är det. För att till exempel få till den perfekta vingen på eyelinern gäller det att öva, öva och öva. Jag övade på min hand i timmar tills jag var nöjd. 

 

Hur viktigt är det med rätt produkter, är dyrare alltid bättre?

– Dyrare är absolut inte alltid bättre. Jag har mina budgetfavoriter. 

En stressig morgon vilka tre saker ska man lägga tid på?

Böj fransarna. Är man inte lyckligt lottad och född med böjda ögonfransar är ögonfransböjaren räddaren i nöden. Det gör att man genast ser lite mer vaken ut. Jag har provat många modeller men Shiseidos är min absoluta favorit. 

Applicera en CC-cream. CC-cream fungerar som en allt-i-ett-creme, en sorts färgad dagcreme som både återfuktar, vårdar, skyddar, täcker och jämnar ut hudtonen. 

Fyll i brynen. Ett par bra ifyllda bryn kan höja hela din look. Min favorit i brynvärlden är Anastasias Brow Wiz. Pennan är otroligt tunn så du kan måla dit hårstrån så brynen ser tjockare ut på ett mycket naturligt sätt.

Produkterna finner du hos Kicks på Torp köpcentrum

Av ann-kristin.karlsson

Andra nyheter

Top